Creditcard

creditcard

Een creditcard lijkt op een bankpas en is erg handig. Je kunt er mee pinnen, betalen bij vrijwel alle winkels en online betalingen en boekingen mee doen. Eigenlijk is het ook een soort minilening. Het grote voordeel ervan is dat je altijd achteraf betaalt. De kosten worden meestal op het einde van de maand afgeschreven of pas de maand erna. Bij de meeste creditcards kun je kiezen om in termijnen te betalen; hiervoor wordt echter wel een rentevergoeding berekend.

Hoe kom ik aan een creditcard?

Een creditcard vraag je gemakkelijk en snel online aan. Meestal is een aanvraag binnen een paar minuten gedaan. Grote banken bieden creditcards aan en daarnaast zijn er ook andere instanties die een eigen card hebben, al is deze meestal gelinkt aan Visa of MasterCard. Bij de aanvraag wordt vaak een kredietcheck gedaan. Een creditcard wordt bij de kredietregistratie aangemeld, omdat het gezien wordt als een schuld. Als je al meerdere leningen hebt, kan het voorkomen dat de aanvraag afgekeurd wordt. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je per post in aparte enveloppen de card en de pincode. Deze moet je dan activeren met een code of door een betaling te doen.

Bestel hier gemakkelijk en snel jouw nieuwe creditcard.

Wat kost een creditcard?

In sommige gevallen kun je er gratis een aanvragen. Meestal betaal je per jaar een kaartbijdrage, wat automatisch in rekening wordt gebracht. Bij de aanvraag moeten de kosten van de kaartbijdrage worden vermeld. De kosten liggen normaliter tussen de 0 en 50 euro op jaarbasis. Daarnaast wordt rente in rekening gebracht als je niet binnen een maand het uitstaande saldo hebt afgelost. Wanneer je kiest voor gespreide betaling zullen er ook rentekosten in rekening worden gebracht. De rentelasten moeten duidelijk beschreven staan en mogen wettelijk maximaal 14% bedragen.

Hoe los je af?

Je houdt de kosten zo laag mogelijk als je kiest voor automatische afschrijving van je tegenrekening, wat altijd een bankrekening is. Je kunt er ook voor kiezen zelf maandelijks de betaling te doen op een moment dat jou uitkomt en dan bestaat alleen het risico dat er rente in rekening wordt gebracht.

Een andere tip is om niet in termijnen af te lossen, waardoor je ook daarvoor geen rentelasten hoeft te betalen.

Kun je meerdere cards hebben?

Het is zeker mogelijk om meerdere creditcards te bezitten. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld handig om zowel een Visacard te hebben als een MasterCard. Er zijn winkels, hotels en andere bedrijven die slechts één van beide creditcards accepteren. Daarom is het handig om meerdere creditcards te hebben. Daarnaast heeft u op deze manier een ruimer bestedingslimiet. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u uw uitgaven in de gaten houdt zodat u deze nog wel kunt aflossen.

Wat is het verschil tussen VISA & Mastercard?

Er zijn eigenlijk geen noemenswaardige verschillen. Ze zijn beide de grootste creditcard aanbieders ter wereld. In exceptionele gevallen accepteert een winkel, bedrijf of iets dergelijks alleen een van beide.

Sluit nu een creditcard af:

We houden het graag duidelijk en overzichtelijk. Daarom bieden we je op deze website de keuze uit een paar aanbieders.

Bekijk en vergelijk HIER jouw mogelijkheden.

  • Geen BKR-toetsing
  • Geen bankrekening of minimum inkomen vereist
  • Makkelijk een klein of groot geldbedrag opwaarderen
  • Praktischer en veiliger dan contant geld
  • Ideaal als betaalmiddel voor reizen
500x500